• logo
  • osnovna stranica
  • Одељење за судску документацију и образовање

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Грађанска област

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Панел из грађанске области је на састанку 17.3.2016. године усагласио оријентационе критерије за физичке болове, страх, душевне болове због смрти блиског сродника и накнаде штете због неоправдане осуде и неоснованог лишења слободе (притварања), док критерији за остале видове нематеријалне штете још увијек нису усаглашени.06.06.2016.
    Против другостепеног рјешења којим је правоснажно одлучено о приједлогу за понављање поступка ревизија није дозвољена. 29.08.2014.
    Код одлучивања о трошковима парничног поступка у случају дјелимичног страначког успијеха у парници треба, у правилу, узимати у обзир како тужиочев тако и тужеников успијех у парници и одлуку о томе која ће странка сносити обавезу накнаде трошкова поступка донијети примјеном правила процесног пребијања парничних трошкова.29.08.2014.
    Привремени заступник има право на накнаду трошкова у вези са заступањем туженог чије је боравиште непознато, као и да тражи да тужилац претходно ове трошкове предујми и да му их накнади. О том захтјеву надлежан је да одлучује суд који је одредио привременог заступника. Овај издатак тужилац може остварити према туженом као дио својих укупних парничних трошкова, сразмјерно успјеху у спору.22.07.2014.
    • 1 - 6 / 9
    • 1
    • 2